You can test using my packages or patches : apt

ToDo

news

info

upstream

@tag: xserver-xorg-video-ati

git-clone git://anongit.freedesktop.org/git/xorg/driver/xf86-video-ati 
cd xf86-video-ati  && ./autogen.sh --prefix=/tmp/usr && make && sudo make install
# ./configure: line 20682: syntax error near unexpected token `XINERAMA,'
sudo aptitude install xserver-xorg-dev
# No package 'xf86miscproto' found
sudo aptitude install xorg-dev
... TBC
sudo aptitude  install -t experimental xserver-xorg-video-ati

ubuntu

dump

sudo aptitude install git-core cmake libpciaccess-dev vbetool
git clone git://people.freedesktop.org/~glisse/radeondump
cd radeondump 
wget http://www.botchco.com/alex/xorg/fixpll_radeondump.diff
patch -p1 < fixpll_radeondump.diff
cmake . && make
sudo invoke-rc.d gdm stop
su -c "sudo vbetest -m 800x600 & sleep 1 && sudo ./radeondump -d ati-out.txt"

radeontool

libpciaccess-dev

git-clone git://cgit.freedesktop.org/~airlied/radeontool

xrandr

xrandr
# S-video disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
xrandr --output S-video --set load_detection 1
xrandr 
# S-video connected (normal left inverted right x axis y axis)
# 800x600        59.9 +   60.3  
xrandr --addmode S-video 800x600
xrandr --output S-video --mode 800x600
xrandr --verbose --prop
xrandr --output S-video --set tv_standard pal
S-video connected 800x600+0+0 (0x52) normal (normal left inverted right x axis y axis) 0mm x 0mm
Identifier: 0x4e
Timestamp:  118020
Subpixel:   no subpixels
Clones:    
CRTC:       1
CRTCs:      0 1
	tv_standard: pal
tv_vertical_position: 5 (0x00000005) range:  (-5,5)
tv_horizontal_position: -5 (0xfffffffb) range:  (-5,5)
tv_horizontal_size: 5 (0x00000005) range:  (-5,5)
load_detection: 1 (0x00000001) range:  (0,1)
800x600 (0x52)   38.2MHz -HSync +VSync
      h: width   800 start  832 end  912 total 1024 skew    0 clock   37.4KHz
      v: height  600 start  603 end  607 total  624           clock   59.9Hz
800x600 (0x51)   40.0MHz +HSync +VSync
      h: width   800 start  840 end  968 total 1056 skew    0 clock   37.9KHz
      v: height  600 start  601 end  605 total  628           clock   60.3Hz

ERROR

xrandr --output S-video --set load_detection 1
X Error of failed request:  BadName (named color or font does not exist)
  Major opcode of failed request:  140 (RANDR)
  Minor opcode of failed request:  11 (RRQueryOutputProperty)
  Serial number of failed request:  29
  Current serial number in output stream:  29

downgrade

deb http://snapshot.debian.net/archive/2008/01/01/debian testing main contrib non-free
sudo aptitude install xserver-xorg-video-ati=1:6.6.3-2 && sudo aptitude hold xserver-xorg-video-ati

echo “deb http://snapshot.debian.net/archive/$(date +%Y)/$(date +%m)/$(date +%d)/debian unstable main contrib non-free”

xrandr --addmode VGA-0 1024x768
xrandr --output VGA-0 --mode 1024x768

misc

MORE

xrandr.txt · Last modified: 2020/04/20 18:25 (external edit)
 
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki